Over | ContactGreetje Penning (Hindeloopen, 1973)
kunstenaar, schrijver en dichter te Warns (Frl)

De wilde aarde / de wilde mens. 
De scheppende, verwoestende ruigheid en kracht van de natuur enerzijds en haar kwetsbaarheid (door blootstelling aan de mens en haar industrieën) anderzijds, is één van de aspecten die ik met mijn werk verken, evenals de menselijke afhankelijkheid van de aarde. In hoeverre heeft de mens invloed op het landschap, en andersom: hoe hebben de natuurlijke aspecten invloed op de bevolking en de gemeenschappen gehad door de eeuwen heen?

Geboren en opgegroeid in een vissersplaatsje aan de kust, heeft de zee altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Mijn voorouders waren vissersmensen, zeevolk en crofters, maar ook kunstenaars. Deze erfenis heeft een grote invloed gehad op mij als persoon en op mijn werk.

Tegenwoordig ben ik vooral bezig met het vertellen van visuele impressies doormiddel van schilderen, foto's en diverse ander media, waarmee ik de verbinding en wisselwerking tussen de aarde en de mens wil laten zien. Ik werk graag met de ruwe natuurlijke materialen die ik vind bij het jutten langs de kusten van Noord-Europa.


Alle rechten voorbehouden G.L. Penning© Het is niet toegestaan iets van deze site te gebruiken zonder toestemming of juiste link.